Xi Hu Long Jing 2019 – kora tavasz

Xi Hu Long Jing 2019 – kora tavasz

4 600 Ft

Xi Hu Long Jing, azaz Sárkány Kútja tea, mogyorós, gesztenyés karakterrel. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

SzármazásZhejiang, Kína
Gyártási év2019
JártasságHaladó szint
KoffeinKoff+++, Erős tea
JellegKora tavaszi Xi Hu Long Jing, azaz a Sárkány Kútja. Friss, édes illatú, lágyan sütött, fűszeresen gesztenyés, mogyorós ízvilágú zöld tea. Illata betölti az egész szobát, aromái pedig hosszú utóízben csengenek még sokáig… Minden évben a legjobban várt első tavaszi teák egyike!

A Long Jing egy gazdag aromájú, nagyon frissítő zöld tea, amolyan örökzöld. Az egyik legkarakteresebb és legnagyobb becsben tartott zöld tea a világon! Elkészítése során a teát wokban rövid ideig pörkölik, innen a nagyon jellegzetes enyhén pörkölt íz, ami csak nagyon lágyan mutatkozik, és nem nyomja el a többi komponenst. Pl. a Lapsang Souchong túlzó füstösségéhez képest itt csak nagyon visszafogottan érezhető a pörkölés, ami még kerekebbé teszi a kompozíciót. Tiszta, fénylő, sárga főzetet ad, friss és ragyogó aromájában a zöld teák kukoricás íze és pörkölt mogyoró illata elegyedik.

ElkészítésA) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

ÉrdekesBlog bejegyzés:  https://flyingbirdteahouse.hu/2017/04/30/a-xihu-longjing-hagyomanyos-kezi-sutese/
Kína egyik nemzeti itala, államfőknek és felsővezetőknek is gyakran ezt adják ajándékba. Az első tavaszi szedés minősége meghatározó az egész teapiacra és az éves szüretre vonatkozóan is. Üvegpohárban is felönthetjük 70-80 C°-os vízzel, majd megvárjuk, hogy a levelek a pohár fenekére ereszkedjenek és leisszuk a teát.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 100g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Xi Hu Long Jing 2019 – kora tavasz” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Kitűzés a Pinteresten