Xi Hu Long Jing – gesztenyekrém – 2020

Xi Hu Long Jing – gesztenyekrém – 2020

5 800 Ft

Harmónikusan krémes és sütött arányokkal, kora tavaszi Sárkány Kútja 2020 Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Xi Hu (West Lake), Hangzhou, Zhejiang, Kína
Gyártási év 2020
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Finoman, szépen átsütött változat, mely teret ad a krémességnek a gesztenyésen sütött ízek mellett. Qing Ming előtti, kora tavaszi szedés, tehát nagyon zsenge tea, de ettől függetlenül nagyon tartalmas, sok felöntést bíró Sárkány Kútja variáns.

A Longjing krémes, gazdag aromájú, nagyon frissítő zöld tea, amolyan örökzöld. Az egyik legkarakteresebb és legnagyobb becsben tartott zöld tea a világon! Elkészítése során a teát wokban rövid ideig pörkölik, innen a nagyon jellegzetes enyhén pörkölt íz, ami csak nagyon lágyan mutatkozik, és nem nyomja el a többi komponenst. Pl. a Lapsang Souchong túlzó füstösségéhez képest itt csak nagyon visszafogottan érezhető a pörkölés, ami még kerekebbé teszi a kompozíciót. Tiszta, fénylő, sárga főzetet ad, friss és ragyogó aromájában a zöld teák kukoricás íze és pörkölt mogyoró illata elegyedik.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70-80 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Kína egyik nemzeti itala, államfőknek és felsővezetőknek is gyakran ezt adják ajándékba. Az első tavaszi szedés minősége meghatározó az egész teapiacra és az éves szüretre vonatkozóan is. Üvegpohárban is felönthetjük 70-80 C°-os vízzel, majd megvárjuk, hogy a levelek a pohár fenekére ereszkedjenek és leisszuk a teát.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.