Xi Hu Long Jing, sütöttebb 2021, kora tavaszi édes Sárkány kútja +

Xi Hu Long Jing, sütöttebb 2021, kora tavaszi édes Sárkány kútja +

4 600 Ft

Hagyományosan átsütött, édes, friss Sárkány Kútja. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Xi Hu (West Lake), Hangzhou, Zhejiang, Kína
Gyártási év 2021
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Hagyományosan jobban átsütött, nagyon édes Sárkány Kútja tea, szintén a kora tavaszi első szedésből. Kifejezetten olajos, mogyorósan zsíros és speciálisan édes változat, amelyben a zöld tea érzést a rendes sütés karamellizáltabb irányba viszi el. Vajas, krémes főzetű, forróbb vízzel is felönthető változat, hosszú, édes-pirított utóízzel. Összességében textúrája és íze inkább a fenyőmagra emlékeztet, annyira tömény.

Az egyik legkarakteresebb és legnagyobb becsben tartott zöld tea a világon! Elkészítése során a teát wokban rövid ideig pörkölik, innen a nagyon jellegzetes enyhén pörkölt íz, ami csak nagyon lágyan mutatkozik, és nem nyomja el a többi komponenst.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 70 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes Blog bejegyzés:  https://flyingbirdteahouse.hu/2017/04/30/a-xihu-longjing-hagyomanyos-kezi-sutese/
Kína egyik nemzeti itala, államfőknek és felső vezetőknek is gyakran ezt adják ajándékba. Az első tavaszi szedés minősége meghatározó az egész teapiacra és az éves szüretre vonatkozóan is. Üvegpohárban is felönthetjük 70-80 C°-os vízzel, majd megvárjuk, hogy a levelek a pohár fenekére ereszkedjenek és leisszuk a teát.

xihu_longjing_1 xihu_longjing_2 xihu_longjing_3 xihu_longjing_4 xihu_longjing_5 xihu_longjing_6 xihu_longjing_7 xihu_longjing_8xihu_longjing_9 xihu_longjing_9

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.