Xiping Tie Guan Yin Wang | 2022 ősz, különösen élvezetes, prémium oolong

Xiping Tie Guan Yin Wang | 2022 ősz, különösen élvezetes, prémium oolong

8 500 Ft

Élményteázás intenzíven gyümölcsös, virágos aromájú, természetesen édes főzettel. Nagyon finom. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás: Kína, Fujian, Anxi
Gyártási év: 2022, őszi szüret
Jártasság: Haladó
Koffein / Tea erő: ++,lágy tea, mérsékelt koffeinnel
Fajta: oolong

Jelleg:
A WANG-király fokozat ennél az oolong teánál a legmagasabb minőséget jelenti, amely kiemelkedően gyümölcsös és virágos aromavilágában mutatkozik meg. Kimeríthetetlen tea nagyon sok felöntéssel, főzetének íze édes, baracklekváros, közben csipős, pikáns, olajos, telt. Ez az ízösszeállítás igazi szenzációs teázás élményét nyújtja a Tie Guan Yin oolong kedvelőinek. A Tie Guan Yin a leghíresebb, prémium fokozatú, türkiz zöld kínai oolong tea. (Arany zacskós, vákumozott)

Elkészítés:
A) Hagyományos: adagolás: 4g/100 ml víz. Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30 mprecig
B) Nyugati: adagolás 5g/200 ml víz. 95 C° fokos vízzel, hosszabb 1  perces áztatással többször felönthető.

Egyéb:
Guanyin a szanszkrit Avalokitesvara név kínai fordítása. A kínai buddhista panteon három fő istene között Guanyin bódhiszattva a harmadik és talán legnépszerűbb. Kínában a jószívűség és erényesség istennőjévé avatták, akinek éppolyan szerep jutott, mint a keresztény országokban Szűz Máriának. Kínán kívül Koreában, Japánban és Tibetben is tisztelik. Túlnyomórészt női alakban jelenik meg. A legkülönbözőbb bajoktól menti meg az embereket, gyermekáldást hozó isten, segít a szülésben, valamint a női lakrészek védelmezője. Kezdetben férfi alakba, harcosként ábrázolták, női formában csak a 14. századtól kezdve vált elterjedtté. Gyakori változatai a négykezű, nyolckezű és tizenegy arcú, valamint az ezerkezű alakok. Általában előforduló attribútumai: korsó fűzfaággal (a bajoktól való megmentés jelképe), könyv, olvasó, vándorbot, háromágú gereblye, tigrisbőrből készült szoknya (a rettenthetetlenség jelképe). Az ezerkarú ábrázolásokon mindegyik tenyerében szem látható, ami arra utal, hogy egyszerre látja a világmindenség végtelen sok világában szenvedőket, és kezeivel megmenti őket.

További információk

Kiszerelés

vákumozott, eredeti 250g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.