Yabuzakien Gyokuro Ryusei – Asahina gyokuro LOT: 2023/01

Yabuzakien Gyokuro Ryusei – Asahina gyokuro LOT: 2023/01

6 800 Ft

Yabuzakien gyokuro, a legjobb tételek blendje 2022-ből. Asahina tea. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Japán, Shizuoka, Fujieda/Okabe
Szedési időszak 2022 május, kézi szedés, 2023 januári tétel
Jártasság Haldó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Klasszikus gyokuro blend a Yabuzakientől. Édes, zsenge íz jellemzi, kis füves-pikáns aroma úszik az umami felett. A Yabuzakien kertek legjavából kevert gyokuro, aromái szépen alakulnak majd, ahogy telnek a hónapok.

A nagy hagyományokkal rendelkező, de egy időben feledésbe merülő Asahina-tea napjainkban éledezni látszik és bár rendkívül kis területről van szó, remélhetőleg megmarad ez a történelmi, elsősorban a gyokuro teákról híres teás régió.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 1-2 perces, majd rövidebb, félperces felöntésekkel, 40-60 fokos lágy vízzel, a víz hőmérsékletét felöntésenként emelve. Lágyabb, könnyebb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes
Gyokuro no Sato: Okabe, a Gyokuro faluja.
Ha gyokuro, akkor Uji és Yame, a két, azonnal eszünkbe jutó kis tearégió, de van egy harmadik is, melyről jóval kevesebbet hallani. A most már Fujieda egyik kerületeként jegyzett településen, annak is az Asahina folyón túl fekvő területén is több, mint 100 éve készítenek gyokurót, ráadásul még ma is hagyományos technikákkal. Shinya Maejima (1947) az egyik legtöbbet dolgozó teafarmer, 2019-es találkozásunk óta elsősorban tőle érkezik gyokuro Asahinából. Ugyanakkor a helyi teafarmerek szép lassan itt is áttérnek a matcha gyártásra, követve a megnövekedett igényeket. Néhány tucatnyi teafarmer még kitart, remélhetőleg lesz utánpótlásuk. Asahina/Okabe híres még a különösen hangos sárkányokról is. A hegyek között gyakran csattogó viharok lejjebb, Fujieda felé felerősödve visszhangzanak. A helyiek így tartják: Ryusei, ahol a sárkányok laknak.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.