Yunnani Sziklaméz, vad szedésű, mézédes préselt vörös tea 200g (újra)

Yunnani Sziklaméz, vad szedésű, mézédes préselt vörös tea 200g (újra)

3 950 Ft

Folyamatosan oxidálódó, változó ízű préselt vörös tea, amely a puerh teákhoz hasonlóan érik. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Yunnan, Kína, Xishuangbanna, Nannuoshan
Gyártási év 2021, tavasz
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A vörös teák közül a napoztatott, de nem szárított teák érlelhetők (Shai Cha 晒茶), illetve tárolhatók sokáig papír csomagolásban, doboz nélkül (nagyon praktikus). Ez a fajta a déli vörösek (Dian Hong) egy típusa, amikor a puerhez hasonlóan a napoztatás során aktív baktériumok és gombák telepednek meg a háztetőkre kirakott teán, amelyeket a későbbiekben magas hőfokon való szárítással nem ölnek meg, hanem biztosítják a mikrobiológiai éréshez szükséges páratartalmat és levegőjárást. Magyarul békén hagyják. Így a teában a dian hongokra jellemző kakaós, mézes, füstös karakter erjedt aromákkal, később földes ízzel gazdagodik, nemesedik. Nagyon izgalmas, sűrű vörös tea a tavalyi szüretből, jó likőrös ízzel, hosszú torokrímmel.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 60-90 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

teljes lepény / 200g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.