Leírás
Származás | Yunnan, Kína, Xishuangbanna, Nannuoshan |
Gyártási év | 2021, tavasz |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | A vörös teák közül a napoztatott, de nem szárított teák érlelhetők (Shai Cha 晒茶), illetve tárolhatók sokáig papír csomagolásban, doboz nélkül (nagyon praktikus). Ez a fajta a déli vörösek (Dian Hong) egy típusa, amikor a puerhez hasonlóan a napoztatás során aktív baktériumok és gombák telepednek meg a háztetőkre kirakott teán, amelyeket a későbbiekben magas hőfokon való szárítással nem ölnek meg, hanem biztosítják a mikrobiológiai éréshez szükséges páratartalmat és levegőjárást. Magyarul békén hagyják. Így a teában a dian hongokra jellemző kakaós, mézes, füstös karakter erjedt aromákkal, később földes ízzel gazdagodik, nemesedik. Nagyon izgalmas, sűrű vörös tea a tavalyi szüretből, jó likőrös ízzel, hosszú torokrímmel. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 C° fokon, 60-90 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |