Zen Szív korsó | Jianshui kanna 160 ml

Zen Szív korsó | Jianshui kanna 160 ml

115 000 Ft

Matt fekete, régi korsó formájú kanna “Zen Szív” felirattal, bambusz berakással.

Leírás

Jianshui egyike a négy híres kínai kerámia városnak, elsősorban a helyi agyagkőzet bányákból származó színes agyagok művészi feldolgozása és a hozzá kapcsolódó kerámiaművesség hívta életre, ahogyan Yixing várost is. A település Yunnanban van, Kunmingtól nem messze. A Yixing kannáknál nagyobb szilárdságú Jianshui kannák korongozással készülnek, az értékes kézimunka ebben az esetben a vésés és a vésetek különböző színű agyagokkal való kitöltése, majd a felület folyami kaviccsal való polírozása. A kívülről fényesen csillogó mázatlan edények szintén nagy hőtartású, lélegző teakészítő alkalmatosságok. Színük általában padlizsán fekete, rozsdabarna, de lehet fehér és sárga is. A kidolgozás során antik hatású, foltokban bronzvörösre színezett felületeket képeznek a kannán, amelyet figuratív motívumokkal és kalligráfiával díszítenek.

Az 1986-os születésű Shen már 25 évesen nemzeti asszisztensi címet kapott, ezt követően fáradhatatlanul tanult és dolgozott, majd új formakincset és stílust alkotott a Zitao művességben. 2016-ban az edények belső falára vésett stílusa a kínai szellemi örökségek védettsége alá került, ő pedig nagyon fiatalon mesteri címet kapott. Munkái tartományi és országos versenyeken első díjakat és kitüntetéseket érnek el.
Űrtartalma: 200 ml.
Készítő: Shen Hong Zhi, 2023

Kisebb méretű, korsó formájú, gyönyörű, kézzel készült teáskanna. A kanna fedele felfekszik a peremre, tökéletesen passzentos, forog a fedő, mintha jégen futna. Nagyon szimpatikus vonás, hogy mivel a fedőgomb méretes, mindenki stabilan és jól meg tudja fogni, ez a klasszikus erő és falvastagság a mester minden kannájára jellemző, a kecses ívek és finomság inkább a díszítésben jelenik meg. Felirata klasszikus írásjegyekkel: Zen Szív, másik oldalán bambusz motívum található.

Cart
  • No products in the cart.