Új japán teák árlista 2016.06.07

Japán teáink uji-ból, a japán tea szülőföldjéről, közvetlenül a kistermelők családi farmjáról érkeznek teaházunkba. . 
Teáikkal 2007-ben ismerkedtünk meg először. Japán legjobb minőségű teáit készítik minden kategóriában: Matcha, gyokuro, sencha, hojicha, genmaicha...
Teáik klasszikus kistermelői teák, melyek nem kevertek. Választékunkban kizárólag a legértékesebb, első tavaszi szedésből - Ichibancha -
származó teák szerepelnek. Általában május második hetében kerül sor az első szedésre, a különböző
cserje típusok szedése néhány napos eltéréssel kerül sorra. Pl.: Yabukita, Okumidori, Samidori, Gokoh, Asahi...

Japánban a tea a kínai Song-dinasztia idején vált igazán népszerűvé, préselt fehér tea formájában, melyet készítés
elõtt finom porrá őröltek. Ez volt a púder finomságúra őrölt szertartásos japán zöld tea, a Matcha elődje. A Ma ismert leveles japán teák feldolgozási
technikája a 18. század első felében alakult ki Ujiban. Az Uji stílusú sencha feldolgozás azóta sztenderddé vált egész Japánban.
SENCHA: gőzölés, hűtés, sodrás-formázás, szárítás, válogatás
GYOKURO: 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, gőzölés, hűtés, sodrás-formázás, szárítás, válogatás
MATCHA: 3 hetes árnyékolás után szedett rügytea, megtisztítva a levélerektõl = Tencha:gõzölés, hűtés, szárítás, válogatás, õrlés
Hojicha(Bancha): gőzölt, sodrott, szárított, pirított

FUKAMUSHI: hosszan gőzölt sencha
KARIGANE: minőségi szártea, nemes teák levélvégeiből, levélereiből, kb 20-30% teljes levéllel keverve
Tea neve30g50g100gFőzet
SHINCHA ARACHA2430386069501280
SENCHA SHIRO1460233042001000
SENCHA SHIRUKI1860295053001100
SENCHA UJITAWARA2380378068001260
SENCHA FUKAMUSHI OKUMIDORI 1710272049001100
SENCHA KARIGANE1820289052001100
GYOKURO KARIGANE2270361065001240
GYOKURO JIKAGISE2410383069001270
40G MATCHA JIKAGISE42106680120001840
20g MATCHA ICHIBANCHA2910462083201420
UJI GENMAICHA1230195035001000
UJI HOJICHA1000160028801000
Japánban a tea (Camellia Sinensis) nem őshonos, elször a 13. században ültették magjait, palántáit az Uji régióban, 
az egymástól alig néhány km-re fekvõ Wazuka, Uji, Ujitawra, Obuku települések környékén. A legjobb minõségû, hagyományosan feldolgozott 
japán teák azóta is errõl a környékről szátmaznak. A japán teák hagyományosan gőzölt teák, ellentétben a kínai, sütött stílussal

 

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.

Pin It on Pinterest