Kezdő és haladó szintű japán és kínai tea tanfolyamok

A tea a tisztánlátás itala, hatóanyagait és természetét tekintve is alkalmat ad új lehetőségeink felfedezésére, energiáink jobb kiaknázására, helyzetünk nyugodtabb áttekintésére. A jól megválasztott tea hozzájárul szervezetünk egészséges egyensúlyának fenntartásához. Tea tanfolyamaink egy BEVEZETŐ ELMÉLETI RÉSZBŐL és egy GYAKORLATI TEAKÉSZÍTÉSBŐL állnak. A tanfolyamokat min. 5 fő jelentkezése esetén tudjuk megtartani. Kérjük a jelentkezők covid tünetmentesen jöjjenek. Teákat és hagyományos eszközöket minden résztvevő számára biztosítunk. A workshop célja, hogy passzív szemlélőből aktív teakészítővé váljatok, illetve saját teás szettel otthoni, vagy munkahelyi körülmények között is iható, sőt finom teát tudjatok készíteni.


———————————————————————————-

1. ALAPSZINTŰ ÁLTALÁNOS TEATANFOLYAM, ismerkedés a teafajtákkal : fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer (gong fu cha)

———————————————————————————-

A workshop célja, hogy passzív szemlélőből aktív teakészítővé váljatok, illetve saját teás szettel otthoni, vagy munkahelyi körülmények között is iható, sőt finom teát tudjatok készíteni. A teázást a tea elkészítését és elfogyasztását egyaránt magába foglaló relaxáló és kreativitásfejlesztő tevékenységként ismerjük meg. A tea fizikai valóságához kapcsolódó szépségeivel, gőzének illatával, főzetének tisztaságával és ízével kinyitja érzékeinket és fogékonyabbá tesz.  Az elméleti ismertetőt követően minden résztvevő külön szettel, önállóan elkészít minden teatípusból legalább egy híres teafajtát és együtt gyakorolunk 2 órán keresztül. Nagyon izgalmas 🙂

tea tanfolyam

Megismerjük az egyes teatípusokat (fehér, zöld, oolong, vörös/fekete, puerh) és megértjük a termőterület és feldolgozási mód szerint elkülönülő teafajtákat.

tea tanfolyam, tea típusok

A gyakorlati szakaszban a kínai kungfu teakészítés eszközhasználatát és formai lépéseit sajátítjuk el, minden típusból legalább egy fajtát elkészítünk, hogy megtapasztaljuk az illatokat és ízeket befolyásoló főzési paramétereket. A résztvevők élvezhető és továbbfejleszthető tudásszintre kerülnek a kurzus végére.

1.1 Tematika

1. Főbb teatípusok és különbözőségek
2. Termőterületek és feldolgozási mód
3. Összetétel és élettani hatások
4. Teavíz, kemény és lágy vizek, vízforralás
5. Az elkészítést befolyásoló kulcsparaméterek
6. Vízhőfok és áztatási idő
7. A teakészítés eszközei
8. Teakóstolás, ízek és illatok fokozatai

1.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI kap egy kis kezdő szettet, bambusz tálcával, benne gaiwan, kiöntő, szűrők és csészék. Ezzel alapvetően kínai, illetve tajvani teákat fogunk készíteni, mert arra való. Rövid eszközismertetőt követően munkához látunk, és finomabbnál finomabb teákat fogunk elkészíteni és elfogyasztani. Fehérrel kezdjük, majd zöld, oolong, fekete következik, és persze puerh a végére.  Miközben szépen haladunk lépésről lépésre, választ kaptok a felmerülő kérdéseitekre is.

1.3 Árak és benefitek

Lsd Fent

tea tanfolyam

Nagyon sokat gyakorolunk amíg rögzülnek a mozdulatok, a teakészítés ritmusa, és mondhatni alapszintű jártasságra tesztek szert.

tea tanfolyam

1.4 Jelentkezés és tudnivalók

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

1.5 Továbbfejlődési lehetőség

A teázás örök szenvedélyeddé válhat, amely testileg és lelkileg is jobb kondícióba hoz, egyfajta felüdülést jelent a nap során.

—————————————————————————————————————————

2. BEVEZETÉS A JAPÁN TEÁK VILÁGÁBA

—————————————————————————————————————————

2.1 Részletes tematika

1. A japán teaszertartás eredete, története, kulturális háttere

2. Legfontosabb teafajták és előállítási módjuk

3. Leghíresebb termővidékek és teáik (Shincha, Sencha, Gyokuro, Matcha)

4. Japán teás eszközök és kerámiák ismertetése (jellemző formák és anyagok)

5. Az egyes teafajták fogyasztásához kapcsolódó ismeretek, elkészítési módok

6. Az elkészítést befolyásoló paraméterek: vízminőség, hőfok, áztatási idő

7.  Teakészítés a gyakorlatban

2.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI számára biztosítunk eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatjuk az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának 🙂 ) elkészítünk egy Sencha, egy Gyokuro és egy Matcha teát. Nagyon fontos, hogy a teát ti magatok is elkészítsétek, hogy a későbbiekben otthon is bátrabban próbálkozzatok.

2.3 Árak és benefitek

Lsd Fent.

japanszett

2.3 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

—————————————————————————————–

3. HALADÓ SZINTŰ TEA TANFOLYAM

—————————————————————————————–

3.1 Teafajták, termőhelyek, eszközök, szertartások

Teás ismereteink gyarapítását és elmélyítését megcélozva időközönként, jellemzően havonta egy alkalommal tartunk egy olyan speciális előadást, amelyben teás régiókat, speciális teafajtákat vagy eszközöket mutatunk be, illetve a teaszertartáshoz kapcsolódó fogalmainkat bővítjük.

teatanfolyam9

3.2 Jelentkezés, ár és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.hu címen, vagy telefonon (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap) vagy utalással.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

—————————————————————————————–

4. TEA TANFOLYAM BARISTÁKNAK és vendéglátóipari szakembereknek

—————————————————————————————–

A tanfolyam célja, hogy profi teakészítővé váljatok, vendégeiteknek esztétikus módon, biztos kézzel, hagyományosabb vagy modernebb eszközökkel is finom teát tudjatok készíteni. Ezt szeretnénk háttérismeretekkel és gyakorlati fogások bemutatásával elősegíteni. A tanfolyamon kiosztunk egy vázlatos tananyagot a legfontosabb tudnivalókkal, amelybe jegyzetelni tudtok és a későbbiek során is segítségetekre lesz. A tanfolyam végén a sikeres résztvevők kapnak egy igazolást a részvételről, amelyben felsoroljuk a tanfolyamon érintett témákat és gyakorlati tudást.

4.1 Tematika

1. A teanövény bemutatása
2. A tea felfedezése és művelésbe vonása
3. A tea történelme és elterjedése
a világban
4. Teatermő területek (Kína, Japán, India, Tajvan)
5. Teafajták és feldolgozási mód (fehér, zöld, oolong, fekete-vörös, puer)
6. A tea minősége: osztályozási rendszerek, frissesség és lejárati idő, helyes tárolás
7. A teakészítés alapjai: vízminőség és vízhőfok, adagolás, áztatási idő
8. Teakészítés hagyományos eszközökkel (gyakorlat)
9. Teakészítés modern eszközökkel (gyakorlat)
10. Vízforralás és hőfokmérés egyszerűen
11. Teakészítés és kommunikáció kávéorientált vendégekkel
12. A teakóstolás alapjai (minőség, íz, aroma, hatások)
13. Ráadás: ízesített teák, virágok, a tea sütése, keverése más italokkal, a tea mint kísérőital

4.2 A tanfolyam menete

A tanfolyam egy hosszabb, rendszerezett, elméleti szakasszal indul, amely a tematika szerint épül fel. Ezt követően MINDENKI számára biztosítunk eszközöket, amelyek alkalmasak az egyes teafajták elkészítésére. Bemutatjuk az eszközöket és használatukat, majd együtt (mindenki magának 🙂 ) elkészítünk egy japán zöld, egy kínai zöld jázmin és egy kínai oolong teát szertartásosan, majd egy kínai zöld teát és egy tajvani fekete teát modern eszközökkel.

4.3 Jelentkezés és tudnivalók

Foglalás lehetőség szerint e-mailben az info@flyingbirdteahouse.co.hu címen, vagy telefonon: (36)-(70) – 357 9371 . Fizetés a helyszínen (hétköznap ) vagy utalással.

Lemondási feltételek:
24 órával kurzus előtt: 100% fizetendő
24-72 órával kurzus előtt: 50% fizetendő. A kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok elmaradásról (lemondások, vagy bármi más külső ok) mindenkit időben – több nappal a kurzus előtt tájékoztatunk!

—————————————————————————————–

5. KÉPEK A KEZDŐ SZINTŰ TEA TANFOLYAMRÓL

—————————————————————————————–

KÍNAI ÉS JAPÁN KISÜZEMI TEÁKKAL ÉS FARM TEÁKKAL FOGLALKOZUNK

Több mint 10 éve foglalkozunk professzionális szinten teákkal és járjuk Kína, Tajvan és Japán teatermő vidékeit, feldolgozó üzemeit és kereskedőit, gyarapítva tapasztalatainkat, bővítve kapcsolatrendszerünket. Nyolc éve tartunk nagy sikerrel kezdő szintű, haladó és tematikus tea tanfolyamokat a tea iránt érdeklődő fogyasztók és szakemberek számára. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi italfogyasztás iránt, amelyhez mi magunk a teáról szóló ismeretek bővítésével tudunk hozzájárulni. Kezdő és haladó tea tanfolyamainkkal olyan alternatívát kínálunk a kulturált és minőségi italfogyasztáson belül, amely egy kifinomult, illatos világon keresztül legfontosabb kapcsolatainkat erősíti.