Zöld oolong - Anxi és Tajvan

Qing Cha, zöld oolong tea
+ Az oolong, wulong tea FÉLIG OXIDÁLT vagy FÉLFERMENTÁLT tea, a zöld (nem oxidált) és a fekete tea (erősen oxidált) között félúton. Főzete mérsékelten erős, koffeintartalma nem túl magas, ezért fogyasztható egész nap, beleértve a délutáni és esti időszakot.
+ Szedés után a teát pihentetik, illetve fonnyasztják, hogy a későbbi feldolgozás során a levél ne törjön meg. A felpuhult leveleket kosárban rázva a levél felületén keletkező hajszálrepedések nyomán kezd oxidálódni a tea. Az oolong, wulong tea oxidációjának mértékét a teamester kontrollálja. Az oolong/wulong teák esetében a következő nagyobb csoportokat érdemes figyelembe venni:
1 Tajvani zöld oolongok (Qing Cha)
2 Tie Guan Yin és rokon oolong fajták (szintén Qing Cha)
3 Wuyi hegyi oolongok (Roi Gui, Da Hong Pao, Tie Luo Han, Shui Jin Qui, Shui Xian) karakteres ízvilágú, erősen oxidált, sütött teák.
4 Főnix hegyi Dancong oolongok (MiLanXiang, GuiHuaXiang, YuLanXiang, JiangHuaXiang, DongFangHong, Ba Xian), szintés erősebben oxidált, lágyan pirított, nagyon aromás teakülönlegességek.
5 Pirított, érlelt tajvani oolongok
+ Az oolong, wulong teák a kínai teakultúra legváltozatosabb és legizgalmasabb részét képviselik, igazi különlegességek, koffeinben mérsékeltebbek, ezért késő délután folyamán is fogyaszthatók.
+ ELKÉSZÍTÉSÜK: Az oolong teák elkészítéséhez 80-90 °C fokos vizet ajánlunk, áztatási ideje típusfüggő, de a zöld teáknál hosszabb.

Mind a(z) 7 találat megjelenítése

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.