Zöld tea - kínai

+ A zöld tea főzetének koffeintartalma magas, erősen anyagcsere fokozó hatású, ezért fogyasztását reggel, ebéd után, vagy kora délután ajánljuk. Aki zöld teát iszik reggel, mindenképpen egyen valamit!
+ A zöld tea szintén NEM FERMENTÁLT és nem oxidált, de feldolgozása során a fehérrel ellentétben nem napon szárítják. A szedést követően, amely jellemzően a kora tavaszi időszakban történik, a teát árnyékban kiteregetve fonnyasztják, hogy felpuhuljanak és sütés közben ne sérüljenek a levelek.
+ A rövid fonnyasztó szárítás után a sütési fázis következik. A zöld tea sütését úgy is hívják, hogy “Killing the Green” vagyis megölik benne a nyers erőt, illetve leállítják az enzimek aktivitását, így nem oxidálódik a tea. Fontos tehát, hogy a zöld tea nem oxidált és nem is fermentált.
+ Sütés után pihentetik, majd formázzák (hengerelik, sodorják, gyúrják, lapítják) amely formák hatással lesznek mind a tea stílusára, mind a kioldódás ütemére, és nagyban meghatározzák a főzési jellemzőket. A végső munkafolyamat a tea szárítása, amikor a zöld teát meleg levegővel átfújva a lehető legszárazabbra dehidratálják.
+ A zöld teák koffeindúsabbak, amely tulajdonságuk sok esetben a tea alapjául szolgáló egyes alfajok speciális adottsága.
+ A zöld tea elkészítése legjobb esetben 70 – 80 °C fokon, ismétlődő rövid felöntésekkel (20-30 sec) történik.

1–12 termék, összesen 21 db

Kitűzés a Pinteresten

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.