Puerh tea - sheng

+ A puerh tea ERŐSEN FERMENTÁLT utóérlelt tea, amelyben baktériumok és gombák jelenlétében kontrollált fermentáció megy végbe.
+ A puerh tea yunnani nagylevelű fajtákról szedett, enyhe sütéssel előkészített, gyúrt, majd napon szárított, a későbbiekben különböző formákba préselt speciális tea, amely minél öregebb, annál finomabbra érik. Eredete és készítési metódusa 2004 óta védett.
+ A puerh teának két fajtája van. A sheng puerh, amely természetes úton érlelt és kb. 25 év alatt éri el jellemzően finom, földes, dohos, olajos ízét; illetve a shu puerh, amely gyorsított érleléssel néhány hét alatt a fermentáció kívánt szintjére jut, íze lágyul, olajosodik, színe besötétedik.
+ A shu puerh és öreg sheng puerh teákat yixingi agyagkannában, forró vízzel készítjük, a fiatal sheng puerh teákat gaiwanban, 80-85°C fokos vízzel locsoljuk.
+ A shu puerh gyorsított érlelési eljárását a Menghai Teagyár dolgozta ki az 1970-es években. Az ennél öregebb puerh teák biztosan természetes érleléssel készültek. A puerh teáknak igen nagy kereslete volt mind a régi Kínában, mind Tibetben, ahová a híres Tea-Ló karaván úton juttatták el a teát. A shu, illetve az öregebb sheng teák jó hatással vannak az emésztőrendszerre, a vérkeringésre és erősen frissítőek.
+ ELKÉSZÍTÉSÜK: A sötétebbre érett teák elkészítése forró 95 °C vízzel, a világosabbaké 85 °C fokon optimális.

1–12 termék, összesen 43 db

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.