Fekete - Vörös tea

+ A fekete, vörös tea ERŐSEN OXIDÁLT a szedést követően fonnyasztják, majd felületét különböző eljárásokkal szétroncsolva (kosárban rázás, sodrás) levegőn hagyják, hogy tökéletesen oxidálódjon, közben folyamatosan forgatják és szárítják, kontrollálják az oxidáció lefolyását. Az erős oxidáció megváltoztatja a fekete tea fizikai és kémiai jellemzőit, színe bebarnul, befeketedik, illata virágossá, aszalt gyümölcsössé válik, íze édesebb lesz.
+ A fekete és vörös tea fogalma között az a különbség, hogy Kínában a fekete teát vörös teának hívják, utalva a főzet színére, ugyanis ott mást jelent a fekete tea termékcsoport.
+ A fekete, illetve vörös tea koffeinje lazább kötésben van a teában, ezért könnyebben felszívódik, így hatását erősebbnek érezzük. A fekete tea főzetének koffeintartalma magasabb, ezért reggel és kora délután legjobb inni, illetve fáradtság esetén.
+ ELKÉSZÍTÉSÜK: A fekete, vörös teának két jól megkülönböztethető csoportja a yunnani vörös aranyrügy teák (mézesebbek, lágyabbak, enyhén füstösek, elk: 80-85°C) és az egyéb fujiani, zhejiangi vörös teák, amelyek színre feketébbek (gyümölcsösebbek, karakteresebbek, elk: 90-95 °C).

1–12 termék, összesen 19 db

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.