Fehér tea

+ A FEHÉR TEA a növény legtermészetesebb állapotát őrzi, NEM FERMENTÁLT, nagyon ENYHE, SPONTÁN OXIDÁCIÓ megy végbe a feldolgozás során. GYENGE teának számít, ezért a késő délutáni és esti órákban is fogyasztható, mivel főzetének koffeintartalma alacsony.
———-
+ A kora tavaszi szedést követően a leszüretelt RÜGYEKET és fiatal hajtásokat NAPON SZÁRÍTJÁK, amitől olyan lesz, mint egy szárított tavaszi virágcsokor, megdermed, színei halványulnak de kitartanak, illata szárazon is élénk marad.
———-
+ A fehér tea nevét elsősorban onnan kapta, hogy a friss rügyek felületén található apró pelyhek szárazon ezüstösen fénylenek.
———-
+ Eredeti termőhelye Fujian, de Yunnanban és Tajvanon is vannak finom fajták.
———-
+ Íze és illata üdén virágos, édes, jellegzetesen citrusos, a főzet színe nagyon halvány, ezüstösen zöld.
———-
+ ELKÉSZÍTÉSÜK: Könnyen készíthető és könnyen iható tea. A fehér teákat jellemzően 80 °C fokon, hosszabb, akár egy perces felöntéssel készíthetjük el, többszöri forrázással.

Összesen 11 találat

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.