Chilay oolong – Qi Lai Gao Shan Cha 2023 | Nantou megye legmagasabb teahegyéről

Chilay oolong – Qi Lai Gao Shan Cha 2023 | Nantou megye legmagasabb teahegyéről

7 200 Ft

Töményen cukros, virágos aromájú, komplex ízű, testes, dinamikus ivású frissítő. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Tajvan, Nantou, Qi Lai hegy
Gyártási év 2023
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Töményen cukros, virágos aromájú, komplex ízű, erős, dinamikus ivású frissítő. Íze édes-savanykás, gyümölcsös, karaktere friss, erőteljes, nyers, virágos, hosszú édes  utóízzel. A telt kortyok érezhető ereje a finom és édes magashegyi oolongok között is komolyságot és szertartásosságot ad a teának. Zamatos, virágos, mégis belevaló tea.

A Qilay Nantou megye legmagasabban fekvő hegyvidéke, északi csúcsa 3600m. A teakertek 2000m magasan elhelyezkedő, erdőséggel körbevett területek, így egész évben hűvösebb, párásabb légtömegek érik a cserjéket. A hegyvidéki övezetekre jellemző alacsonyabb hőmérséklet és az elhúzódó téli időszak eredménye a későbbi szedés, a korlátozott hozam, és az édesebb, testesebb, komplexebb karakter.

A Csendes-óceánból felszálló és hegyek közé beszoruló pára egyedülállóvá teszi a klímát, a hűvös, ködös környezet lassítja a teanövény anyagcseréjét, amely alacsonyabb katekin tartalmat (keserű ízek) és magasabb klorofill, teanin és aminosav tartalmat (édes ízek) eredményez. Reggel az erős napsütésre beindul a fotoszintézis, délutánra a ködös időt hűvös este követi, így a növény anyagcseréje leáll, reggel pedig újra kezdődik a tápanyag felhalmozás.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)