Bikouen Matcha Oimatsu 老松 – “Öreg Fenyő” – 100gr-os kiszerelés fémdobozban

Bikouen Matcha Oimatsu 老松 – “Öreg Fenyő” – 100gr-os kiszerelés fémdobozban

31 900 Ft

A  Bikouen egyik legnépszerűbb teája, 100 grammos kiszerelésben, leveles teák tárolására is kiválóan alkalmas illatzárós fémdobozban.

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen Kyoto – Japán, Kiotó/Uji
Szedési időszak 2024 május, Uji, Kyoto
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+++, Erős tea
A kiotói Bikouen egyik legnépszerűbb teája, 100 grammos kiszerelésben, remek, leveles teák tárolására is kiválóan alkalmas illatzárós fémdobozban.

Öreg Fenyőhöz méltón, a zöld több árnyalatában játszó, a legmagasabb usucha (híg, vagy könnyű matcha) kategóriába tartozó tea a kiotói Bikouen-től. Erős, telt ízű, fölfelé ívelő karakterrel, még egy kis harmatosan édes, fenyőrügy aroma is előbukkan a végén. Híg és sűrű teaként is kipróbálhatjuk, két különböző arcát fogja mutatni: a könnyű, virágostól egészen a nehéz, füstölő gyújtós kiotói templomi élményig.

A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban. A kiotói matcha-specialista teaház a prémium teák között is kiemelkedően finomra őrölt teákat készít. Ez garantálja az átlag feletti, selymes, krémes hatást, az élénkebb, jobban kiteljesedő ízeket. Az egész tea krémes, bársonyos állagú, ami a tea egyik legmeghatározóbb élménye. A tea könnyen elkészíthető, könnyen habosítható, és felnyitása után is még viszonylag hosszan megőrzi karakterét, ha megfelelő körülmények között, ha mindig gondosan lezárva, hűtőben tartjuk.A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.

A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban. A kiotói matcha-specialista teaház a prémium teák között is kiemelkedően finomra őrölt teákat készít.
Ez garantálja az átlag feletti, selymes, krémes hatást, az élénkebb, jobban kiteljesedő ízeket. Az elkészült teának nem csak a felszíne habos. Az egész tea krémes, bársonyos állagú, ami a tea egyik legmeghatározóbb élménye. Könnyen elkészíthető, könnyen habosítható, és felnyitása után is még viszonylag hosszan megőrzi karakterét, ha megfelelő körülmények között, mindig gondosan lezárva, hűtőben tartjuk.

Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel. 60-80 ml, 80-85 fokos lágy vizet használjunk!

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/80g