Leírás
Származás | Taiwan, Lugu, Sun Moon Lake, Nantou |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | Markánsan sütött illatú és karamelles ízű, oxidált oolong az eredeti termőhelyről. Sárgás barna, sűrű főzete fahéjas, tejszínes kávéra emlékeztet, némi zöldteás ízzel. Izgalmas és élvezetes ízkombináció, ami a 80-as évektől vált nagyon népszerűvé. A Lugu környéki teatermesztés a Qing korig nyúlik vissza, és a bevándorló-letelepedő kínaiak telepítették be az első cserjéket. Az oolong tea készítésének technikája is Kínából származik.
A Dong Ding hegy a maga 800m-es magasságával nem számít magashegyi régiónak, ezért a később megjelenő, hasonló jellegű, de magashegyi teák visszaszorították az eredetit. Aki azonban a valódi, tejes-mogyorós változat krémesebb ízét és állagát szereti a jó kis puncsos édességgel, nagyon megtalálja a számítását ebben a teában 🙂 |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, 60 másodperces felöntésekkel, lehet áztatni.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |