Ezeréves teafa bódító lila rügyei 2024 | Yiwu Gu Shu Hong Cha

Ezeréves teafa bódító lila rügyei 2024 | Yiwu Gu Shu Hong Cha

13 800 Ft

Bóditó illatú különlegesség, amely a nyári erdők legédesebb bogyós gyümölcseit juttatja eszünkbe. Élvezetes, természetesen édes, szeder és licsi ízű tea. Koff++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Yiwu
Gyártási év 2024
Jártasság Profi szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg Ezeréves Yiwu hegyi öreg teafa lila rügyeiből sodort különleges fekete tea. Szárazon illatolva is erős, parfümös, aszalt paradicsomos illat csapja meg az orrunkat, amely további illatolásra késztet bennünket. Már ezzel az első élménnyel is nehéz betelni, mert a bóditó illat a nyári erdők legédesebb bogyós gyümölcseit juttatja eszünkbe. A lila rügyes variánsok leveleiben található antocianin nevű színező anyag ennyire finom a teában, amely a szeder, áfonya és egyéb gyümölcsökben is megtalálható, tehát az illat és íz hasonlósága elemi, vagy molekuláris eredetű. A bogyós gyümölcsöket nem beleérezzük a teába, hanem elemi szinten benne vannak 🙂

A főzet borostyán színű, rezes fényű, ragyogóan tiszta. Íze olyan, mintha licsit, szedret, paradicsomot  és szőlőt pürésítettek volna össze, illata pedig határozottan vörösboros. Hosszan főzhető, forrón locsolható, gyönyörű és élvezetes tea, amely szinte összehasonlíthatatlan más teákkal és fajtáját tekintve is besorolhatatlan.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90-95 C° fokon, 60 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)