Ezüst brokát Lao Bai Cha | Az érett és friss aromák különös játéka 2018

Ezüst brokát Lao Bai Cha | Az érett és friss aromák különös játéka 2018

8 590 Ft

Mézes-édes, érett aromájú, isteni finom Bai Hao Yin Zhen laobaicha. Teljes korong is rendelhető. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Fujian, Fuding
Gyártási év 2018
JártasságProfi szintProfi Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg” Gyönyörű, selymesen puha tapintású mazsolás-barackos illatú yinzhen korong. Látványra és ízre is csupa egzotikum, ugyan még kevéssé oxidált, de nagyon ígéretes préselt fehér tea. Mézesedő félben lévő, könnyű, citrusos aromájú felöntéseket ad, mintha a friss ezüst tűk üde, banános aromáját “megkapta” volna a levegő és illatában megjelent a hervadó rózsa. A főzet színe tiszta, körtehús szín, illata balzsamosan édes, íze egzotikus gyümölcsökre emlékeztet, felfedezése öröm.

“Egyévesen tea, háromévesen orvosság, hétévesen kincs”, mondják az öreg fehér teákra, mert gyógyászati értéküket Kínában széles körben elismerik, az éréssel pedig jótékony hatásuk és élvezeti értékük is egyaránt nő. Az egyéves fehér tea még hideg természetű, friss és virágos aromájú, természetesen édes, szenzációs ízű. A három-négy évig tárolt fehér tea csendesebb, de sokkal tartalmasabb, érettebb jegyeket mutat. Mézesedik, sűrűsüdik, simul, a hűtő hatás megszűnik a teában. A hétéves tea egyre aromásabb és sűrűbb, nő az élvezeti értéke, természetes édességéhez mélyebb, földes, diós, olajos díszek csatlakoznak, amelyek kiemelik a sűrűjét. Ez a korong az érett és a friss aromák különös játéka.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-95 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-90 C° víz,  1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

teljes lepény /300g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)