Leírás
Származás | Alishan, Chiayi megye, Taiwan, középső, magashegyi régió |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | A tea száraz illata is megkapó, a szorosan golyókba sodort levelek keserűcsokis, karamelles illatot árasztanak. A tea íze is sűrű, kakaós, édeskés, pirítóskenyér héjára emlékeztető aromákkal. Figyeljük meg a csésze és a folyadék találkozásánál megjelenő zöldessárga körgyűrűt. Sűrű, felöntésálló tea, jól lehet vele lakni. Taiwan magashegyi területein az óceán közelsége miatt a hegyvonulatok között állandóak a párafoltok, szinte folynak a felhők. Ez a ködpárás, felhős idő lassabban növekvő, de tartalmasabb tea levélzetet eredményez, ezek az úgynevezett magashegyi oolongok. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes | GABA tea, GAmma Amino Vajsavban gazdag (fehérje, neurotranszmitter gátló, relaxáló anyag) magas ásványi anyag és nyomelem tartalom jellemzi. Testes, gazdag. |