Ginseng Oolong | Ember Gyökér tea 2022 LOT 2023.03

Ginseng Oolong | Ember Gyökér tea 2022 LOT 2023.03

3 350 Ft

Kiemelkedő minőségű ginszenges tea Kínából. Koff++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína
Gyártási év 2022
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff++, Mérsékelt tea
Jelleg A Ginseng Oolong (Renshen, ember gyökér) egy igen népszerű, fűszeresen édes aromájú kínai (és tajvani, és koreai…) teakülönlegesség. A gombóccá sodort, enyhén fermentált tealeveleket porrá őrölt ginseng-gel (és kisebb mennyiségben édesgyökérrel) keverik. Ez a tea, jó minőségű, szép levelekből áll, kiegyensúlyozott, az édes és friss zöld íz harmonikusan kiegészíti egymást.
A ginseng Ázsiában amolyan éltető csodaszer, hatásos szíverősítő, májvédő, immunrendszer erősítő és úgy is néz ki, mint az emberi test kicsinyített mása. Gyakran használják fizikai és mentális állóképesség fokozására, erősíti az ellenállást, a fáradtság okozta kimerültség leküzdésében új lendületet ad. A Ginseng Oolong tea köszönhetően a ginseng édeskés ízének, valamint a fentebb említett gyógynövény igen telt, fűszeres aromájának és szintén édes zamatának nem egy sejtelmes, megfejtésre váró talány. Már szárazon is rendkívül édes, erőteljes, szinte tömény illata van, mintha valami különleges, túlérett vilmoskörte likőrbe szimatolna az ember. Leforrázva elhúzódóan gazdag ízű, izgalmasan fejlődő, nagyon édes, valójában a legédesebb tea, amely önmagában, cukor nélkül is fogyasztható. A főzet ígéretesen fűszeres és egzotikus illata azt sugallja ez több mint tea, inkább valami finomság, amivel az egész délutánt fel lehet dobni.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 30-40 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 80 C° víz,  1 -2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)