Hosszú élet csésze | máz alatti kékfestéses porcelán csésze 45 ml.

Hosszú élet csésze | máz alatti kékfestéses porcelán csésze 45 ml.

5 870 Ft

Klasszikus formájú, elegáns kék-fehér qinghua teáscsésze. Alul és fölül kóbalt csík keretbe foglalva kézzel festett minta látható.

Leírás

Klasszikus formájú, elegáns kék-fehér qinghua teáscsésze. A kifelé hajló fordított lópata forma a legáltalánosabb csészeforma, amely gyűrűs talpon áll. Alul és fölül kóbalt csík keretbe foglalva kézzel festett minta látható.

A daru a leggyakrabban ábrázolt díszítőelem az állatfigurák között, és minden szituációban, minden környezetben más-más a jelentése. A hosszú élet szimbólumaként a taoista jelképrendszerben a halhatatlanok hírnöke és kísérője, hátán szenteket, halhatatlanokat visz a felhők közé. A daru a főnix után a legnagyobbra tartott madár Kínában, a magas státuszt, és a hosszú életet is jelenti. Hivatali emberek köpenyét gyakran díszítették daruval. A daru mellett a ganoderma is a hosszú élethez, illetve halhatatlansághoz kapcsolódó taoista szimbólum. A ganoderma a legmegbecsültebb gyógyhatású gomba a kínai gyógyászatban, egyben a halhatatlanok étke.

Űrtartalma: 45 ml
Anyaga: Fehér nemesporcelán