Leírás
Származás | Kína, Fujian |
Gyártási év | 2015 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | Szárazon az öreg fehér teákra jellemző oxidált, mézes, virágos illatot árasztja a korong. Forrázata borostyán színű, rózsaszínbe hajló, illata üde, virágos fehér teás. Az érés és oxidáltság a diós-mézes ízben jelentkezik elsősorban, amelyhez fehér húsú gyümölcsök és rózsafélék ínycsiklandó zamata járul. Kellemesen citrusos, intenzív aromájú, de lágy frissítő, amely nyugodt örömöt eredményez. Az Öreg fehér tea – Lao Bai Cha- kuriózum a kínai teák között, amelyet az utóbbi években fedezett fel a teás világ. Komplex aromái és természetesen édes íze mellett élvezettel időzünk. ☼ Fujian tartományban Fuding megye a fehér teák eredeti szülőhazája. A legmagasabb minőségű fehér teák (ezüst tűk tea) kizárólag ezüst rügyeket tartalmaznak, a Bai Mudan fajta azonban a rügyek, illetve első és második levelek keverékéből áll, amelytől látványa tarkabarka, illata pedig a friss rügy, illetve enyhén oxidált teák illatának keveréke. Forrázás után a rügyek ezüstösen fénylenek, a levelek pedig élénkzöld és barna foltokat képeznek háttérként, így az ezüstös részek kínai bazsarózsa virágra emlékeztetnek. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |