Kék Hegy Bai Mudan Lao Bai Cha | 2015 Fujian, mézes-diós-citrusos aroma

Kék Hegy Bai Mudan Lao Bai Cha | 2015 Fujian, mézes-diós-citrusos aroma

5 720 Ft

Virágos illatú, citrusosan édes alapízű, méz és dió aromájú fehér tea. Teljes lepényben (300g) is rendelhető. Koff+, Kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Fujian
Gyártási év 2015
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg Szárazon az öreg fehér teákra jellemző oxidált, mézes, virágos illatot árasztja a korong. Forrázata borostyán színű, rózsaszínbe hajló, illata üde, virágos fehér teás. Az érés és oxidáltság a diós-mézes ízben jelentkezik elsősorban, amelyhez fehér húsú gyümölcsök és rózsafélék ínycsiklandó zamata járul. Kellemesen citrusos, intenzív aromájú, de lágy  frissítő, amely nyugodt örömöt eredményez. Az Öreg fehér tea – Lao Bai Cha- kuriózum a kínai teák között, amelyet az utóbbi években fedezett fel a teás világ. Komplex aromái és természetesen édes íze mellett élvezettel időzünk.

Fujian tartományban Fuding megye a fehér teák eredeti szülőhazája.  A legmagasabb minőségű fehér teák (ezüst tűk tea) kizárólag ezüst rügyeket tartalmaznak, a Bai Mudan fajta azonban a rügyek, illetve első és második levelek keverékéből áll, amelytől látványa tarkabarka, illata pedig a friss rügy, illetve enyhén oxidált teák illatának keveréke. Forrázás  után a rügyek ezüstösen fénylenek, a levelek pedig élénkzöld és barna foltokat képeznek háttérként, így az ezüstös részek kínai bazsarózsa virágra emlékeztetnek.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

teljes lepény /300g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)