Leírás
| Származás | Kína, Fujian, Fuding |
| Gyártási év | 2025 |
| Jártasság | Kezdő szint |
| Koffein | Koff+++, Erős tea |
| Jelleg | Élénk illatú, gyümölcsös ízű, természetesen édes, klasszikus fujiani vörös tea. A kis levelű, erősen oxidált fekete teáknak megfelelően tisztán csillogó, rubinvörös, illatos főzete erős frissítőt takar. A Bai Hao Jinzhen (Ezüst tűk fehér tea) alapanyából készül, az erős oxidációt enyhe sütés követi. Szorosra sodort, sötétre oxidált levelei rubinvörös főzetet adnak, melynek mind illata, mind íze kiemelkedően intenzív. Illata virágos, íriszre emlékeztető, amelyhez meggyes aroma és mazsolás édesség járul. Kezdőknek is könnyen elkészíthető és könnyen fogyasztható, kiváló reggeli és délutáni frissítő. A tea Bai Lin a településről kapta a nevét. |
| Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90-95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel, hosszabban kell áztatni!
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. fél evőkanál, 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
| Érdekes |



