Leírás
Származás | Tajvan, Taitung |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff++, Mérsékelten erős tea |
Jelleg | Vörös oolong tea fekete és oolong tea feldolgozási módjainak kombinálásával jött létre. Magas minőségű rügyekből és levelekből készül, amelyeket tajvani szokás szerint egy ágon hagynak. Vörös oolong teát az elmúlt évtizedben fogadta el a TRES és vezették be a tajvani teapiacon, vagyis viszonylag új fajtáról van szó. Összetett ízvilágú, egzotikus gyümölcs és fűszeres aromájú, mézédes oolong tea. Készítésekor a fekete teák és az oolong teák feldolgozási módjait vegyítik, amelynek eredményeképpen egy oxidáltabb, fekete teásabb, mégis virágos és gyümölcsös tea áll elő. Borostyánszínű, illatos főzete ízében a szilva, fahéj és alma édességét idézi, illatában a sárga rózsa és muskotálybor varázslatos elegyét élvezhetjük. Kényeztető vörös és oolong tea a felső kategóriából. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 °C fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel. B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-90 °C víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |