Leírás
Jó hangulatú teakóstoló összejövetel elsősorban azoknak, akiknek a zöld, fehér, oolong vagy puer szavak mondanak valamit. Tea Bárunk inkább kötetlen esemény, mint workshop, a nap végi kikapcsolódásról, a kellemes hangulatú kóstolgatásról szól. Ezúttal japán teában jártas, már néhány gyokuro tea megkóstolásának emlékével rendelkező résztvevőket várunk, hiszen az eseményen sorra kerülő teák kategóriájukban az abszolút top szintet képviselik.
IDŐPONT: 2025.02.07, péntek 17.30-tól
Asahina folyó vidéke Shizuoka tartományban található, Fujieda városhoz kapcsolódó apró teavidék, mely Japán három hagyományos gyokuro készítő régiója közül a legkisebb és a legkevesebbet emlegetett. Kyoto (Uji) és Fukuoka (Yame) mellett ez a kis vidék adja Japán legkülönlegesebb leveles zöld teáját, mely az évtizedek alatt megőrizte szertartásos jellegét, mivel a matcha népszerűségének árnyékában az évről évre előállított mennyiség inkább csökken, mint stagnál. Az Asahina teák különlegessége a terroir mellett éppen egyediségükből adódik, illetve – hála a Yabuzakien cégnek – a még mindig hagyományos módszerekkel dolgozó, idős gyokuro mesterek (hatan vannak) teái nem különböző, szépen kimért, árkategóriákra belőtt blendekben végzik, hanem minden évben a mester nevével, a nemesítés és a kert megjelölésével kerülnek lokális forgalomba, erősen limitált mennyiségben.
2023-ban és 2024-ben is World Green Tea Contest nagydíjjal jutalmazták az Asahina mester gyokurokat.
A teabáron elkészített Asahina Mester Gyokuro teák:
- Satomi – Okumidori Gyokuro
- Noboru – Okumidori Gyokuro
- Shinya – Saemidori Gyokuro
- Tohei blend – Saemidori, Okumidori, Gokou, Yabukita
Regisztrációtokat a virtuális jegy bankkártyás kifizetésével tudjátok véglegesíteni, vagy az esemény előtt pár nappal, előzetes fizetéssel a teaházban.
☼
Várunk benneteket szeretettel 🙂