Leírás
Származás | Yame, Fukuoka, Japán |
Szedési időszak | 2024 május, Yame |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Olivásan sűrű, napfényes-édes gyokuro, mely felveszi a versenyt a legjobb Hoshino teákkal is. Az Ushijima seicha egyik legjobb teája újra a választékban!
Yame/Fukuoka Japán három tradicionális gyokuro készítő vidékének egyike, Kyoto/Uji és Fujieda/Okabe (Asahinacha) mellett Az elmúlt néhány évtizedben Japán legkedveltebb gyokuro teái nagyrészt itt születnek, rendkívül telt, selymesen lágy, (déli)gyümölcsös alapkarakterével egy yame gyokuro mindig megtalálja az utat az ember szívéhez. A 100 éves múltra visszatekintő, többszörös díjnyertes Ushijima céggel a 2023 májusi, japán szakmai utunkon ismerkedtünk meg Fukuokában. 80 grammos eredeti, visszazárható tasakban! |
|
Elkészítés | Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként 20-30 másodperces majd még rövidebb felöntésekkel, 50-60 fokos lágy vízzel. A fukamushi teák rendkívül hamar “oldódnak”, az átlagosnál rövidebb felöntési idő is elég. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel. A tea szoba hőmérsékletű, de akár hideg vízzel is elkészíthető. |