Wazuka Kabusecha Ujimidori Kyoto | organikus árnyékolt farmtea shincha 2024

Wazuka Kabusecha Ujimidori Kyoto | organikus árnyékolt farmtea shincha 2024

7 660 Ft

A Midori tea általában gazdag és lágy ízű, kevés keserűséggel, aromája friss, füves, virágos. Koff+++, profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Wazuka, Uji, Kyoto
Szedési időszak 2024 május
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Midori tea általában gazdag és lágy ízű, kevés keserűséggel, aromája friss, füves, virágos.  A kabusecha (かぶせ茶) annyit tesz, hogy árnyékolt, fedett tea árnyékolási idejében és karakterében is a sencha és gyokuro teák között helyezkedik el. Ízét az árnyékolás módja és időtartama határozza meg. Előfordul hogy a cserjéket csak néhány napig, vagy akár két hétig is lefedik, és a teafarmerek sokat kísérleteznek a különböző árnyékolási technikákkal és szövetekkel.

Lágy, tejszínes, virágosan édes, felöntésű kabusecha. A főzet színe élénkzöld, opálos, amely a frissességet és a kiváló minőséget is jelzi. Könnyen iható, különösen édes kabusecha.

Organikus – bio termesztésű tea. Eredeti, 50 grammos tasakjában kínáljuk.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése elsőként fél – 1 perces, majd rövidebb felöntésekkel, 50-60 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel, esetleg kevesebb tealevelet több vízzel. Erős, szencsás ízek eléréséhez 65-75 fokos vizet ajánlunk.
Érdekes Wazuka az Uji teavidék legszebb, legélőbb teafarmer települése, a legjobb szencsák szülőföldje. A hegyvidéki környezet tökéletes feltételeket teremt a minőségi zöld teák készítésének.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak 80g