Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Tajvani érlelés |
Gyártási év | 2000 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Különösen nagy levelű, napon szárított, eredeti feldolgozási móddal készült, tiszta, aromás öreg tea. Ez az, amit tipikusan Chen Xiang, azaz öreg aroma jelzővel illetnek a puer teák között. Tiszta, édes, erősen földes, avaros illat, hosszú, meghatározó utóízzel. Olyan, mintha a föld levét innánk, vagy valami elsődleges elemet a természetből. Az ilyen teákkal megértjük az érettség és a tea öregedésének hatásaként jelentekző nemes és ódon ízt, amit szeretünk. Az öreg aroma jellemzően sok-sok emléket idéz fel bennünk, és egyfajta tiszta, békéselme állapotba visz bennünket. Figyeljük meg, hogy shu puerben az öreg teák milyen szépen gazdagodnak aromákban, miközben főzetük egyre tisztább. Öreg teákban az egyik legjobb tapasztalás lesz kezdők számára is. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |