Leírás
Származás | Kína, Anhui, Qimen |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Anhui tartomány erős fekete teáját a 19. század óta ismerjük, alapja volt az erős brit fekete teakeverékeknek. Apró levelek és rügyek biztosítják az átlagon felüli erőt. Rendkívül frissítő, ébresztő élmény. Gaiwanban vagy kis kannában készítve röviden öntsük fel; ahogy először megmutatkozik a tea fénye, narancssárgából vörösbe válva, már kész is. Ne hagyjuk sokáig ázni, ereje, aromája így is szépen kirajzolódik majd. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 90 C° fokon, ~30 másodperces felöntésekkel, röviden kell áztatni!
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl 90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes | Anhui híres zöld teájához, a Huang shan mao fenghez is azonos nemesítésű cserjéről szedik a leveleket. |