Bikouen Genmaicha – extra finom kiotói genmaicha, yabukita sencha alapon

Bikouen Genmaicha – extra finom kiotói genmaicha, yabukita sencha alapon

2 750 Ft

Pirított rizzsel kevert tavaszi szedésű sencha. Prémium genmaicha Kiotóból. Koff++, Kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen – Japán, Kyoto, Uji
Szedési időszak 2022 május
Jártasság Kezdő szint
Koffein Kof++ közepesen erős tea
Jelleg A kiotói Bikouen teaház, mely elsősorban kiemelkedő minőségű matcha teákat kínál, fenntart egy nem túl széles, de annál figyelemreméltóbb leveles tea választékot is.  Az extra sencha és gyokuro tételek mellett a hétköznapi teák is az elérhető árú minőséget képviselik. Egy genmaicha esetében a tavaszi szedésű sencha alap már eleve jó kiindulópont, de a pirított rizses tea próbája is a kóstolás. A Bikouen teája (yabukita cserje tavaszi szedésű leveleiből…) szépen egyensúlyoz a “teásság” és a leves-érzet között. Az első felöntés mindenképpen a teáé, egy kellemes pirított utóízzel. Másodszorra már erősebben jön a vastagabb, kenyeres, rizses aroma, de végig kitart a harmónia. Hétköznapi teáról van szó, így máris sokat elemeztük… Kis kannában, bögrében, vagy fél literes adagban is finom lesz! A zacskón jelzett 90 fokos zuhany is bevállalható, de mi inkább 70-80 fok között ajánljuk.

200 grammos rendelés esetén eredeti, kiotói tasakjában küldjük.

Elkészítés Hagyományos japán stílusú elkészítése 2-3 hosszú, 1-2 perces felöntéssel, 70-80 fokos lágy vízzel. Lágyabb ízek eléréséhez használjunk jobban visszahűtött vizet több, rövid felöntéssel.
Érdekes
A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)