Houjicha Karigane Meiju – pirított zöld tea – Bikouen, Kyoto

Houjicha Karigane Meiju – pirított zöld tea – Bikouen, Kyoto

2 650 Ft

A kiotói Bikouen tavaszi szedésű prémium pirított zöld teája. Koff+, Kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen teaház, Japán, Kyoto (Uji)
Szedési időszak 2022 május
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+ könnyű tea
Jelleg A kiotói Bikouen teaház, mely elsősorban kiemelkedő minőségű matcha teákat kínál, fenntart egy nem túl széles, de annál figyelemreméltóbb leveles tea választékot is.

Pirított teájuk ichibancha – tavaszi szedésű – levelekből készült, elsősorban zsenge levélvégeket, kisebb részben pedig friss hajtásokat, apró leveleket is tartalmazó, úgynevezett karigane, száras houjicha. Enyhén pirított, barnás-zöldes árnyalatú levelei gazdag felöntéseket adnak, a pirított íz csak kísérője a magvas, édes karakternek. Magas aromákkal érkező, frissítő ital, egész évben, a nap minden szakában.

Aki szereti a sütött oolongokat ezt a teát is kipróbálhatja. Nyugodtan fogyaszthatjuk egész nap, illetve az esti órákban is. Készíthetjük nagyobb mennyiségben, európai módon, napi frissítőnek.

150 grammos rendelés esetén a teát eredeti csomagjában adjuk.

Elkészítés 90-100 fokos vízzel, 30mp-1 perc között. Egy evőkanálnyi tea 3-5 decis kannában 1-2-szer felöntve, vagy kisebb kannában rövidebb felöntésekkel 3-5x.
Érdekes A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)