Leírás
Származás | Yunnan, Xishuangbanna, Kína, Menghai, Bulangshan |
Gyártási év | 2014 szedés /2017 préselés |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Kezdő tea |
Jelleg | Kámforos, erős, testes shu, amelynek illata enyhén faggyús, cserzett bőrre emlékeztető, íze pedig kesernyés, nyers gyökérzöldségeket idéző. Ilyen szempontból ez a tea kakukktojásnak számít a Bulangshan shu puerek között, hiszen kemény, kesernyés, mély karakterében nem sok édeset fedezhetünk fel. Komoly, forró hangulatú tea, nehéz, sűrű felöntésekkel, ódon, fás aromákkal, elszánt shu puerezőknek ajánljuk. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |