Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Simao |
Gyártási év | 2018 |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++,nagyon erős tea |
Jelleg | A legmagasabb fokozatú rügyekből, hosszabb ideig, szárazabban, kíméletesebben érlelet tea, amelyet 100g-os, szoros tuocha formába préseltek. Ez az érlelési és tárolási mód a zsengébb rügyek eredeti aromáit és édességét hosszú ideig megőrzi. Jellegzetessége a Dou Xiang (豆香) — magos aroma, amely csonthéjas magvakhoz hasonló, pl. mandulás, pisztáciás, édes zamatban érezhető. A Gongting régen a palota teáját jelentette, mára pedig ennek a fokozatnak a szimbólumává vált. Az apró, aranysárgára érett, pelyhes rügyek bársonyosan édes, mandulás, nagyon finom főzetet adnak. Ízletes, akár minden nap fogyasztható tea, amely 5 grammban adagolva selymesen édes, mandulás utóízű, tejszínes illatú, 8-10 gramm teát áztatva sűrűbb, keserű mandulás, nagyon édes utóízű főzetet eredményez. Ne számítsunk sűrű, sötét infúzióra, inkább könnyű textúrájú, de különösen tartalmas, fenséges ízű puert iszunk. 100g-os tuochá-ban adjuk, a palota teáját nem szeleteljük 🙂 |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |