Csúszós Bambusz Törzs Hua Zhu Liang Zi Sheng 2018

Csúszós Bambusz Törzs Hua Zhu Liang Zi Sheng 2018

7 900 Ft

2018 kora tavaszi, erős, virágos vad sheng. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Yunnan, Xishuangbanna, DaShan régió
Gyártási év 2018
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Hua Zhu Liang Zi (Csúszós Bambusz Törzs) Xishuangbanna legmagasabban fekvő faluja a DaShan (Hatalmas Hegy) felé vezető úton, Banna északi részén. A falu és a közeli hegycsúcs is a környéken őshonos hosszú és sima törzsű bambusz alfajról és a húsz hektáros bambusz erdőről kapta a nevét. A tengerszint feletti 2429 méteren elhelyezkedő települést Banna tetejének is hívják. Az ősi teakertek a Nan folyó vízgyűjtő területéhez tartozó természetvédelmi terület részei, két bekerített, különösen védett, reprezentatív öreg teafa is található a térségben, közel két méteres átfogású törzsekkel. A felhők feletti nagy magasságban a teafákat szabadabban éri a napfény, ennek köszönhetően levelei vastagok és puhák, maga a teafőzet pedig karakteres ízű, telt és nagyon erős.

A tartalmas és sűrű, fülledten fanyar, egyszerre édes és keserű főzetben már az első felöntésektől érezhető egy jó értelemben vett idegen illat, talán narancsvirághoz hasonló, amely friss és virágos ízprofilt kölcsönöz a teának. Fiatalon is izgalmas, intenzív csível rendelkező, harminc perces utóízű sheng, amelyet a gazdag belső minőség kicsit nehezít, de kiválóan érlelhető teává tesz. Egyelőre sokkal nyersebb és erőteljesebb, mint a Nannuo hegyi puerjeink, ezért frissen főzve könnyebbre készítsük kevesebb tealevéllel, hogy ne nyomja el saját magát és megadja azt a furcsa, finom, virágos aromát. Véleményem szerint a legnagyobb tárolási potenciállal rendelkező teánk.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes  A 200g-os lepény ára 28.440 Ft de kisebb adagokat is (30,50,100g) adunk belőle.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)