Houjicha por – extra finom, porrá őrölt pirított zöld tea – Bikouen, Kyoto

Houjicha por – extra finom, porrá őrölt pirított zöld tea – Bikouen, Kyoto

3 750 Ft

Gránitmalommal őrölt, extra finom houjicha por, tavaszi szedésből őrölve.

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen teaház, Japán, Kyoto (Uji)
Szedési időszak 2023 május, Uji-Kiotó
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+ gyenge tea
Jelleg A májusi, első szedésből (Ichibancha) készített, porrá őrölt pirított zöld tea, Houjicha. A tavaszi szedésből származó houjicha általában kevésbé pirított, hiszen aromái erősebbek, gazdagabbak az őszinél.

Erőteljes, közepesen pirított ízű tea, forró vízzel elkeverve, teaként is fogyasztható, nagyon finom ital, fűszeres, csodás, mogyorós utóízzel. Az állaga megegyezik a Bikouen matcha teáival, azaz feltűnően krémes, lágy és sima tea. A tea természetesen akár édesíthető is latteként elkészítve, de íze annyira gazdag és kerek, hogy igazából nem igényel semmi adalékot

A minőségi matcha teákhoz hasonlóan rendkívül kis szemcsméretűre őrölt tea, ezért könnyen habosítható chasennel is. Állaga teljesen krémes lesz, érzetre sem szemcsés.

Elkészítés 80 fokos lágy vízzel elkészítve, illetve rizs, zab (stb) tejjel kikeverve latteként fogyasztva, süteményekhez, fagyikhoz egyaránt felhasználható.
Érdekes A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban.

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)