Bai Hao Yin Zhen – Prémium Ezüst Tűk | bársonyos fehér tea Fujian, Fuding 2024

Bai Hao Yin Zhen – Prémium Ezüst Tűk | bársonyos fehér tea Fujian, Fuding 2024

9 150 Ft

A legklasszikusabb fehér tea egy különösen szép és ízletes szedése, vaníliás, almás és friss, zsenge illatokkal.

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Fujian, Fuding
Gyártási év 2024
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff+, Gyenge tea
Jelleg Vanília, nyári alma és friss széna illata csap fel az első felöntés után, ahogy szép lassan átáznak a rügyek, de ekkor nyugodtan várjunk még a leöntéssel, adjunk időt az aromáknak.

Extra szedésű Bai Hao Yin Zhen, pihés rügyei tökéletesek, rugalmasak, összetétele 100% kiváló fudingi rügy, törmelékek és idősebb levelek nélkül. Vevőink ebben a teában valódi fehér tea esszenciát kóstolhatnak, ami isteni finom, egzotikus aromájú, hűvösen virágos illatú és nagyon friss. Ez az ikonikus fehér tea első kóstolásra is lenyűgöző élmény, Kínában az emberek gyakran adják ajándékba különlegesen tisztelt vendégeknek.

A napon szárított rügyek hűvös, szegfű és citrom illatúak, főzetük éterien finom, könnyű, virágos, kicsit krémes. A tealevesben számos ízjegy fedezhető fel, ami még izgalmasabbá teszi kóstolását. Lassan kortyolva elidőzhetünk sárgabarackos, dinnyés, citrusos, virágos aromáin, de tökéletesen alkalmas nagyon finom, mindennapi hűsítő elkészítésére is, nagyobb mennyiségben felöntve és lehűtve. A nyár és a nyugodt délutánok kedvenc teája, almás, fahéjas és citrusos egyben. komplex, mégis könnyű, mint egy jó furmint, vagy cserszegi fűszeres.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-90 C° fokon, 1-2 perces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80-90 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)