Guangxi Liu Bao Cha 1998, Bambuszba préselt heicha

Guangxi Liu Bao Cha 1998, Bambuszba préselt heicha

9 500 Ft

Kemény karakterű, mégis feltűnően kiegyensúlyozott, összefogott aromavilágú, erős tea. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Guangxi, Wuzhou
Gyártási év 1998
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A bambuszba préselt Liu Bao teák lasabban érnek mint a szálas, vagy kosaras változatok. A lassú érés következménye a szárazabb, kevésbé olajos karakter, amely kövesebb, kámforosabb ízű főzetben realizálódik. Ez a tea erősen sheng teás karakterű, az öreg ízhez intenzíven kámforos, fémes aroma társul, hosszú, édesbe forduló utóízzel. Kemény karakterű, mégis feltűnően kiegyensúlyozott, teljes és összefogott aromavilágú erős tea.

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, manapság azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 4-5 alkalommal áztatható 2 percig. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

B) Kannában lassan főzve  nagyon erős lesz, ezt a teát inkább kungfu szertartással készítsük, az előbbiek szerint.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)