Leírás
Származás | Yunnan, Yiliang |
Gyártási év | 2010 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff++, Mérsékelt shu puer |
Jelleg | Lazára préselt, nagyobb levelekből és kevesebb rügyből álló korong, mindennapi, délutáni teának. Bár nem erős teáról van szó, az érettség adta földes, avaros ízhez keveredő ásványosság nagyon tartalmas ivásélményt ad. Aromáiban kemény karakterű, xishuangbannai teáról van szó, amely az érett leveleknek köszönhetően édeskés, lágyabb ízt mutat, amitől a főzet könnyebb ivású. Annak ellenére, hogy a tealikőr lágyabb és édesebb, ne feledkezzünk meg a déli termővidék adta fémes ízről, és a kámforos alapkarakterről, amelyek ugyan visszafogottabbak vannak jelen, de meghatározók. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |