Bikouen Matcha Hiun 飛雲 Fátyol Felhő | 40g-os fémdoboz

Bikouen Matcha Hiun 飛雲 Fátyol Felhő | 40g-os fémdoboz

8 600 Ft

Könnyen habosra készíthető, édes, könnyű, nyári usucha. Koff+++, Haladó

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Bikouen Kyoto – Japán, Kiotó/Uji
Szedési időszak 2023 május
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg A Bikouen kezdő szintű, szertartásos minőségű, azaz hagyományosan, csak vízzel készítve fogyasztható usucha, azaz hígan készítendő matcha teája. Ajnánljuk minden matchával most ismerkedőnek, de bátran kipróbálhatják a Bikouen extrább teáit már ismerő és kedvelő vendégeink is, ez a pénztárca kímélő(bb) tea sem fog csalódást okozni. Igazi usucha, 60-100ml vízzel készítve csodásan könnyű, szinte lattésen selymes ízhatású, frissítő lecsengésű élményt ad, egy leheletnyi édességgel, mely mögött megbújik egy pici, frissítő, kellemesen citrusos utóíz is. A sorban következő rendkívül mély Umonji ellentéte, igazi könnyű, nyári tea.

A Bikouen teaházat 1872-ben alapították. Hivatalos matcha beszállítói a kiotói Nishi Honganji és Higashi Honganji nagytemplomoknak, és most már a budapesti Flying Bird teaháznak is. A Yabunouchi tea iskola is ezekhez a teákhoz kötődik, mely a legrégebbi fennmaradt teaiskola, és egyike a négy nagy chanoyu iskolának Kiotóban. A kiotói matcha-specialista teaház a prémium teák között is kiemelkedően finomra őrölt teákat készít.
Ez garantálja az átlag feletti, selymes, krémes hatást, az élénkebb, jobban kiteljesedő ízeket. Az elkészült teának nem csak a felszíne habos. Az egész tea krémes, bársonyos állagú, ami a tea egyik legmeghatározóbb élménye. Könnyen elkészíthető, könnyen habosítható, és felnyitása után is még viszonylag hosszan megőrzi karakterét, ha megfelelő körülmények között, mindig gondosan lezárva, hűtőben tartjuk.A japán teaszertartás teája, a porrá őrölt rügytea, a matcha. A szűrt fényben növekvő levelek több klorofilt termelnek, így a tea zöldebb, édesebb, teltebb ízű lesz.
A völgyben elhelyezkedő ültetvényt a szedés előtt 3 héttel fedik be, a levelek lassabban, és a fény felé nyújtózkodva növekednek.

Három hetes árnyékolás után szedett tea, melyet a gőzölés és szárítás után alaposan leválogatnak, majd malommal porrá őrölnek. A púder finomságú fényes zöld tea kis vízzel elkeverve a legintenzívebb zöld teás élmény, amit el tudunk képzelni. Az egyetlen tea, melynek fogyasztásakor a teljes tealevelet megisszuk, nem csak azt, amit a készítés során vízzel kioldunk belőle.

Elkészítés Elkészítéséhez két adagolókanálnyi – chashaku – kb 2g teát használunk, melyet egy nagy teáscsészében – chawan – habosra, teljesen elkeverünk a bambuszkeverővel, a chasen-nel. 60-80 ml, 80-85 fokos lágy vizet használjunk!

További információk

Kiszerelés

fémdoboz/ 40g