Leírás
Származás | Kína, Yunnan, Xishuangbanna, Menghai régió |
Gyártási év | 2017, 2018 óta a teaházban érlelt tea |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea |
Jelleg | Öreg fákról szedett, kora tavaszi vad szedésű sheng puerh. A korong felülete szép, ritmusos textúrájú, nagy, egész levelekből áll.
A teát még 2018 nyarán szereztük be nagyobb mennyiségben, azóta csak néha-néha került előtérbe, bár rendszeresen újra kóstoltuk. 2020-ban költöztünk új helyünkre, ahol pazar körülmények várták a teaház puer készletét. Az azóta eltelt párásabb nyári szezonok pedig megtették hatásukat, az eleinte könnyű, füves, szellős illatú teából mélyen gyümölcsös nedű, szinte befőttesen sűrű, szép aranyfelöntésű puer vált. A kezdetben hétköznapinak minősített, kezdő teából mára karakteres, érett tea vált. Ebből idővel még komoly teaesszencia is lehet. A 2018-as, szűkszavú leírás: Tavaszias, virágos illatú, ízében is ezt a frissességet adja. Komplex, gyantás-mézes karakterű, kimagaslóan jó ár-érték arányú tea. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 20-40 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |