Huoshan Huangya Anhui leghíresebb édeskés, fűszeres aromájú sárga teája

Huoshan Huangya Anhui leghíresebb édeskés, fűszeres aromájú sárga teája

5 600 Ft

Vékony levelű, sodort rügytea, a megszokott Anhui ásványos ízzel, kicsit édesebben, fűszeresebben. Mediterrán hangulatú, kakukkfű aromájú tea gyakorlott teázóknak . Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g
Kiürítés

Leírás

Származás Kína, Anhui, Lu’An, Huoshan
Gyártási év 2022
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Vékony levelű, sodort rügytea, a megszokott Anhui ásványos ízzel, kicsit édesebben, fűszeresebben, mint a híres Anhui zöld teák. Ízben az édesburgonya és a kakukkfű zöldséges ízét és fűszeres, mediterrán hangulatát élvezhetjük. Élénkítő, kellemes hangulatát édes íze és enyhén pikáns, de nem csersavas zamata adja. Szárazon illatolva is feltűnően fűszeres, izgalmas tea.

A sárga teát a tang kor óta ismerik Anhui és Hunan tartományban, amelyek a fajta szülőhazájának számítanak. A sárga tea nagyon hasonló a zöld teához, de a feldolgozási folyamat során, a megszokott hőkezelésen és sodráson kívül van egy extra lépés, ez a sárgítás. A Men Huang 闷黄 a sütést (zöld teák fixálása enyhe hőkezeléssel) és sodrást követő lépés, amikor a teát a végső szárítás előtt néhány óráig halomban pihentetik. Ekkor a hőkezelt, sodort tealevelekben enyhe oxidáció megy végbe, amely ízben édesebb, aromákban mélyebb, főzetben sárgább felöntést eredményez.

Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 70-80 °C fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel lehet áztatni.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb.  fél evőkanál, 70-80 °C víz,  1 perces áztatással többször felönthető.

Érdekes

 

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)

Cart
  • No products in the cart.