Leírás
Származás | Wazuka, Uji, Kyoto |
Szedési időszak | 2025 május, organikus (BIO) termesztésből. |
Jártasság | Profi szint |
Koffein | Koff+++ erős tea |
Jelleg | Az Ujimidori tea általában gazdag és lágy ízű, kevés keserűséggel, aromája friss, füves, virágos. A kabusecha (かぶせ茶) annyit tesz, hogy árnyékolt, fedett tea árnyékolási idejében és karakterében is a sencha és gyokuro teák között helyezkedik el. Ízét az árnyékolás módja és időtartama határozza meg. Előfordul hogy a cserjéket csak néhány napig, vagy akár két hétig is lefedik, és a teafarmerek sokat kísérleteznek a különböző árnyékolási technikákkal és szövetekkel.
Kiemelkedően umamis, de egyben nyers ízű is ez a tipikus farmtea. Szépen feldolgozott a tea és gondosan válogatott levelek jellemzik. A főzet színe élénkzöld, opálos, amely a frissességet és a kiváló minőséget is jelzi. Könnyen iható, különösen édes kabusecha. 50 grammos tasakban kínáljuk. |
Elkészítés | 60-80 fokos vízzel, felöntéseként a víz hőfokát folyamatosan emelve. Első felöntés 1-1.5 perc, aztán 20-30 mp-es felöntésekkel még 4-5x elkészíthetjük. |
Érdekes | Wazuka az Uji teavidék legszebb, legélőbb teafarmer települése, a legjobb szencsák szülőföldje. |