Kokang törzsi, burmai szedésű kámforos, öreg ízű shu 2019

Kokang törzsi, burmai szedésű kámforos, öreg ízű shu 2019

3 900 Ft

Lendületes, kemény karakterű, kámforos, de könnyen iható tea édeskés lecsengéssel. Koff+++, Haladó tea

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Burma, Kokang törzsi terület a kínai-burmai határon
Gyártási év 2019
Jártasság Haladó szint
Koffein Koff+++, Erős tea (shu puerként közepes erejű)
Jelleg Kámforos aromájú, fémes ízű, ásványos shu puer amely burmai-kínai határ területén elterülő törzsi területről származik. A rügyek és kinyílt levelek aránya alapján közepesen erős, kiegyensúlyozott tea, amelyet egész napos munkához, reggeli vagy délutáni frissítőenk is ihatunk. Az eddigi burmai teáinknál kevésbé izzasztó, könnyebb főzetű, de az alapíz a szokásos burmai jellegű. Barnásvörös, sáfrányos árnyalatú főzete lendületes, friss, kellemesen karcos innivaló, édeskés lecsengéssel. Mivel a burmai alapanyagot a kínai oldalon dolgozzák fel, ezért a lepényen eredet megjelölésként Menghai, Yushuangbanna szerepel, az aromatípus pedig Chen Xiang 陈香, vagyis ódon aroma, de a tea stílusa inkább kámforos.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.

B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.

További információk

Kiszerelés

teljes lepény / 357g (-10%), aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)