Leírás
Származás | Burma, Kokang törzsi terület a kínai-burmai határon |
Gyártási év | 2019 |
Jártasság | Haladó szint |
Koffein | Koff+++, Erős tea (shu puerként közepes erejű) |
Jelleg | Kámforos aromájú, fémes ízű, ásványos shu puer amely burmai-kínai határ területén elterülő törzsi területről származik. A rügyek és kinyílt levelek aránya alapján közepesen erős, kiegyensúlyozott tea, amelyet egész napos munkához, reggeli vagy délutáni frissítőenk is ihatunk. Az eddigi burmai teáinknál kevésbé izzasztó, könnyebb főzetű, de az alapíz a szokásos burmai jellegű. Barnásvörös, sáfrányos árnyalatú főzete lendületes, friss, kellemesen karcos innivaló, édeskés lecsengéssel. Mivel a burmai alapanyagot a kínai oldalon dolgozzák fel, ezért a lepényen eredet megjelölésként Menghai, Yushuangbanna szerepel, az aromatípus pedig Chen Xiang 陈香, vagyis ódon aroma, de a tea stílusa inkább kámforos. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 95 C° fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 95 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |