Leírás
Származás | Kína, Guangxi |
Gyártási év | 2024 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | Az organikus, magashegyi oolongot Guangxi zamatos magnóliájával illatosítják. A szubtrópusi virágnak köszönhetően a tea kellemesen édes, virágszirom illatú, és remekül egészíti ki a magashegyi oolong tiszta ízét. Semmilyen mesterséges aromát nem adnak a teához, pusztán a magnólia szirmait, amelyekkel két héten keresztül illatosítják az oolongot. A jázminvirággal ellentétben a magnólia virág sokáig együtt maradhat a teával, és amikor a virág fermentálódik, az íze még jobb lesz. Gyengéd, szelíd, elegáns tea, amely könnyen válhat a kezdő teázók első kedvencévé. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80-85 C° fokon, 60-120 másodperces felöntésekkel. Adagolás: 3-5gramm/150-200ml.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3-5 dl vízhez. 80-90 C° fokon, hosszabb 1-2 perces áztatással kétszer-háromszor felönthető. |
Érdekes |