Leírás
| Származás | Kína, Yunnan, Simao |
| Gyártási év | 2025 |
| Jártasság | Haladó szint |
| Koffein | Koff+++, Erős tea |
| Jelleg | Ezüstös, selymes tapintású zsenge rügyek és hajtások sodrásával nyert csúcsfokozatú yunnani zöld tea. Erős, tavaszi illat kavalkád és egy könnyű édes felöntés után folyamatosan erősödő, ébresztő erejű a főzet, amelynek erős, zöld fűszeres karakterét keretezi a végig kitartó üde, tavaszi, zsibongó hatás. |
| Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 80 C° fokon, 20-30 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 80 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
| Érdekes | Yunnanban a zöld tea termesztésnek csupán néhány évtizedes története van. A japán megszállás és a Második Világháború ideje alatt a keleti, hagyományosan zöld teákat termesztő tartományokban akadozott a szüret. Ezért Pekingből teahivatalnokokat küldtek Yunnanba, az egyetlen olyan tartományba, amelyet nemigen érintettek a nemzetközi konfliktusok , hogy próbálkozzanak a helyi fajtákból zöld teákat előállítani. Egész Yunnanból gyűjtöttek rügyeket, de a legalkalmasabbnak az északibb részek, és magasabb régiók, Simao, Lincang, Dali és Baoshan hegyeinek teái bizonyultak. |










