Rubin tea Organikus formosa vörös oolong | 2023.01, szilva és fahéj aroma

Rubin tea Organikus formosa vörös oolong | 2023.01, szilva és fahéj aroma

4 900 Ft

Összetett ízvilágú, egzotikus gyümölcs és fűszeres aromájú, mézédes oolong tea, amelyben a fekete és oolong feldolgozási módjait kombinálják. Koff++, Kezdő

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Tajvan, Taitung
Gyártási év 2023.01
Jártasság Kezdő szint
Koffein Koff++, Mérsékelten erős tea
Jelleg Vörös oolong tea fekete és oolong tea feldolgozási módjainak kombinálásával jött létre. Magas minőségű rügyekből és levelekből készül, amelyeket tajvani szokás szerint egy ágon hagynak. Vörös oolong teát az elmúlt évtizedben fogadta el a TRES és vezették be a tajvani teapiacon, vagyis viszonylag új fajtáról van szó. Összetett ízvilágú, egzotikus gyümölcs és fűszeres aromájú, mézédes oolong tea. Készítésekor a fekete teák és az oolong teák feldolgozási módjait vegyítik, amelynek eredményeképpen egy oxidáltabb, fekete teásabb, mégis virágos és gyümölcsös tea áll elő. Borostyánszínű, illatos főzete ízében a szilva, fahéj és alma édességét idézi, illatában a sárga rózsa és muskotálybor varázslatos elegyét élvezhetjük. Kényeztető vörös és oolong tea a felső kategóriából.
Elkészítés A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85-90 °C fokon, 30-60 másodperces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85-90 °C víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető.
Érdekes

További információk

Kiszerelés

vákumozott, eredeti 250g, aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)