Széles út szálas tea – enyhén füstös Gu Shu Liu Bao 2010

Széles út szálas tea – enyhén füstös Gu Shu Liu Bao 2010

4 100 Ft

Törzsi, családi gazdaságból származó szálas guangxi heicha. Koff+++, Profi

30g / 50g / 100g

Leírás

Származás Kína, Guangxi, Guilin, Yaoshan
Gyártási év 2010
Jártasság Profi szint
Koffein Koff+++, Erős tea
Jelleg Közepesen füstös szálas öreg tea, amelynek ízében a földes, dohos jelleg, a teás édes-keserű rím és más érdekességek bújnak meg. Öreg shenges karakterű, lágy tea sok szárrésszel, ami némileg visszafogja az erejét. Akik szeretik a füstös teákat, ennek nagyon fognak örülni. Nagyon benne van a kínai vidéki élet..

A Liu Bao teát a gyári termelés előtti régi időkben családi gazdaságokban találták fel. Guangxi teahegyei  Guilin erdős régióban helyezkednek el, az egyik híres teahegye YaoShan, amelynek legmagasabb csúcsa 900 m körül van. Ezt a teát a térségben élő Yao törzs hagyományos feldolgozással állítja elő, először wokban főzik, majd kicsavarják belőle a vizet és fellógatják a tűzhely fölé száradni. A megszáradt tea pirított, füstös ízét enyhe savanyú kíséri, a földes íz nem annyira jellemző, mint a főtt puerek esetében. Az ásványosság rendkívül határozott, az összetétel természetes, a látvány rusztikus. A száradás után évtizedekig érlelik, fermentálják, így a tea élőflórákban gazdag, emésztést javító, immunrendszert támogató. A bizeni kerámiák fokozzák a tea élvezeti értékét, füstösségét lekerekítik, ízét olajosabbá, édesebbé teszik.

A Liu Bao Cha Guangxí tartomány több százéves múltú, posztfermentált teafajtája (heicha). A feldolgozás során a frissen leszedett teát árnyékban pihentetik, majd átsütik, gyúrják és sodorják, végül formákba préselve rakják el. Ez a forma a régi időkben 40-50 kg-os kosarakat jelentett, ma azonban már számos tégla, korong és bambuszba zárt tea is fellelhető. Évek alatt a teában a szervezet számára jól hasznosítható gombák és baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező, immunrendszer és bélrendszer erősítő hatását a hagyományos kínai orvoslás is elismeri és hasznosítja.

A magas zsír és fehérjetartalmú élelmiszerek korában és a jelenlegi táplálkozási szokások mellett a szervezetet fenyegető elsavasodás tünetei az alacsony immunitás, fáradtság, memóriazavarok és végtag gyengeség. Ilyen esetekben a Liu Bao tea segít visszaállítani a szervezet belső egyensúlyát, segíti az emésztést, segíti a zsírok lebontását, kíméletesen tisztítja a gyomrot és energizál. Étkezés előtt fokozza az étvágyat, étkezés után gyomor stimuláló hatású.

A tea öregedésével egyre értékesebb és élvezetesebb lesz, főzete olajosabbá, összetettebbé, gazdagabbá válik. Manapság főleg a hongkongi, pekingi és kantoni teafogyasztók körében egyre népszerűbb ez a fajta.

Elkészítés A) Forrázva (95-100°C) hosszabb felöntésekkel, 4-5 alkalommal áztatható 2 percig. Adagolás: 7g tea+ 2-3 dl víz)

B) Kannában lassan főzve  nagyon erős lesz, ezt a teát inkább kungfu szertartással készítsük, az előbbiek szerint.

Érdekes

További információk

Kiszerelés

aroma tasak/ 30g, aroma tasak/ 50g, aroma tasak/ 100g (-10%)