Leírás
Származás | Kína, Fujian, Fuding, Taimu hegy |
Gyártási év | 2012 |
Jártasság | Kezdő szint |
Koffein | Koff+, Gyenge tea |
Jelleg | Muskotályosan illatozó, nemessé érett, barnává oxidálódott bai mu dan levelek alkotják a fél kilós dobozba csomagolt teát. Több perces,80 fokos felöntésekkel készíthejtük, készüljünk hosszú teázásra, sokáig fogja bírni.
“Egyévesen tea, háromévesen orvosság, hétévesen kincs”, mondják az öreg fehér teákra, mert gyógyászati értéküket Kínában széles körben elismerik, az éréssel pedig jótékony hatásuk és élvezeti értékük is egyaránt nő. Az egyéves fehér tea még hideg természetű, friss és virágos aromájú, természetesen édes, szenzációs ízű. A három-négy évig tárolt fehér tea csendesebb, de sokkal tartalmasabb, érettebb jegyeket mutat. Mézesedik, sűrűsüdik, simul, a hűtő hatás megszűnik a teában. A hétéves tea egyre aromásabb és sűrűbb, nő az élvezeti értéke, természetes édességéhez mélyebb, földes, diós, olajos díszek csatlakoznak, amelyek kiemelik a sűrűjét. |
Elkészítés | A) Kungfu szertartás szerint “meleg fürdő” után többször forrázható 85 C° fokon, 1-2 perces felöntésekkel.
B) Kannában 1 kupacra (3-5 gramm) jusson kb. 3 dl. 85 C° víz, hosszabb 1-2 perces áztatással többször felönthető. |
Érdekes |